Tänkte ni skulle få lite ADVENTSRECEPT...Varsågoda!
Gott till glöggen är:
CHEVREBOLLAR med HONUNG
Rör ihop 200 g chevre med 100 g philadelphiaost eller annan färskost och 2 msk flytande honung. Ställ röran i kylen ett par timmar så den stelnar. Rulla till små bollar som du sedan rullar i rosépeppar. Mmm… De blir så röda, goda och juliga.
PEPPARKAKSBISCOTTI med PECANNÖTTER
Rör ihop 100g smör, 2 dl socker, 3 ägg, 6-7 dl mjöl, 2 tsk ingefära, 2 tsk kanel, ½ tsk mald kryddnejlika, 2,5 dl bakpulver och 2 dl pekannötter. Forma till två tjocka, härliga limpor. Grädda 20 minuter på 175 grader. Ta ut dem och skär i snygga sneda bitar. Sätt in dem igen och låt de stå i flera timmar på eftervärmen så de blir knapriga och spröda. Underbara med ädelost eller bara med smör eller bara precis som de är.
Mat och dryck i ljuv förening ger en vink om livets mening…
Malin tipsar: Prova att laga din lutfisk i aluminiumfoliepaket i ugnen med smör, salt och kryddpeppar. Mumma!
VARM ADVENTSMACKA
Smöra en kavringskiva lätt. Lägg på en rejäl skiva gorgonzola och ett halvt skivat färskt fikon. Ringla över honung och gratinera i 200 grader ca 8-10 minuter. Toppa med tunt, tunt skivad julskinka och rostade valnötter. Halleluja!
Malin tipsar: Gör dina julköttbular i ugnen i stället! Går på halva tiden!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar